Legfontosabb az egészség.

Az allergia népbetegség, minden harmadik ember szenved tőle és közöttük egyre több az asztmás. A gyerekek körében az allergiások aránya sajnos még magasabb. Az allergiások száma évről-évre nő és jelenleg elképzelhetetlen, hogy jövőre kevesebben szenvedjenek valamilyen légúti problémától, mint idén.

Mi is történt az elmúlt 20 évben?

Ha visszagondolunk, látjuk, hogy 20-50 évvel ezelőtt nem is létezett légúti allergia.

Pedig pollen (mogyoró, parlagfű, stb.) és egyéb ma divatos allergének akkor is léteztek, sőt nagyszüleink a közepén kaszáltak és töltötték egész napjukat munka közben. Mégsem voltak betegek tőle. Mik az allergia okai? Mi történt? Hol a probléma gyökere?

Három tényező befolyásolja az egészségünket, így az allergiát is:

• mit viszünk be a szervezetünkbe

• hogyan gondolkodunk

• milyen környezetben élünk

Mi ezek közül a harmadikkal foglalkozunk, a belső tér tisztaságával, mely a tapasztalatok alapján látványos hatással az allergia tüneteinek enyhítésére, megszűnésére. házÉletünk 80-90 százalékát átlagosan zárt térben töltjük. Így ennek minősége alapvetően befolyásolja egészségünket. Teljesen mindegy, hogy egy nagy városban, vagy egy tisztás közepén mérjük az irodánkat, lakásunkat, a beltér levegője 20-100 szennyezettebb, mint az adott kültéri környezet levegője. Miért?

Mindennek alapja a kinti levegő, mely bejut szellőztetéssel és a nyílászárókon. Ekkor járunk 1:1 aránynál. Mindehhez egy zárt térben felhalmozódnak a szennyező anyagok, koncentráltan vannak jelen. Jó példa erre a cigaretta. Ha valaki szabadtéren elszív egy cigarettát, akkor a káros anyagok gyorsan eloszlanak a nagy légtérben. Ha ezt a cigarettát egy szobában szívják el, akkor még 30 nap múlva is kimutathatóak a rákkeltő anyagok.

A harmadik tényezőt a civilizációs kényelmünk és szokásrendünk adja.

• főzünk, sütünk, mely olajos gőzöket jelent,

• spray-ket, dezodorokat, vegyszereket, stb…, vegyi anyagokat használunk,

• formaldehid, mely 10-15 évig párolog, megtalálható a lakokban, festékekben, bútorokban, stb… (az a tipikus új szag)

• takarítunk, porszívózunk és ez a legveszélyesebb

Mi ezzel a harmadik tényezővel foglalkozunk és így tudjuk hatékonyan javítani a beltéri levegő minőségét. Valójában akár megfordítjuk ezt a rossz arányt és a beltér tisztább lesz függetlenül a földrajzi helyétől, mint a külső környezet levegője. A tiszta belső környezet pedig jótékonyan hat szervezetünkre, megőrizzük egészségünket, vagy javul az állapotunk. Az allergia tünetei így hatékonyan enyhíthetők, csökkenthetők. Allergiás ügyfeleink kivétel nélkül jobban érzik magokat otthon azáltal, hogy por és allergén szegény beltérben töltik idejüket. Az alvás ideje alatt pedig pihenni regenerálódni tud szervezetük, hogy a napközbeni terheléssel hatékonyan megbirkózzon.

A kapcsolódó orvosi mérésünk eredményét ITT találja.